Čočkové kari s rýží

Suroviny na 4 porce:
1 PL rostlinného oleje
1 PL nasekaného čerstvého zázvoru
1 cibule, nakrájená
3 stroužky česneku, nakrájeného
2 stonky nakrájeného řapíkatého celeru, když nemám, dám 2 menší mrkve na kolečka
350 ml kokosového mléka, když použijete light verzi-pro ty, kdo jsou v redukci, dejte celou plechovku 400 ml a následně pak přidejte méně vody
200 g čočky, namáčené 24 hod , vodu slijeme a čočku řádně propláchneme
350 ml vody, spíše dle potřeby
1 lžička sojové omáčky
1/2 lžičky skořice, já dávám celou lžičku
2 lžičky kari koření
himalájská sůl a pepř
vařená rýže-já používám jasmínovou, kdo je v redukci, měl by použít natural, kvůli nižšímu glykemickému indexu

Postup:

Ve velkém hrnci rozehřejte olej. Přidejte zázvor, česnek, cibuli a restujte 3-4 min. Přidejte řapík.celer nebo mrkev, nebo obojí, promíchejte a restujte další 2-3 min. Vlijte kokos. mléko, přidejte kari, sůl a pepř. Přiveďte k varu. Přidejte čočku, vodu, sojovou omáčku a mletou skořici a vařte na mírném plameni 15-20 min., dokud nebude čočka měkká. Podle chuti dosolit a dopepřit. Podáváme s rýží. Dobrou chuť 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *