Bulgur je u nás velmi oblíbený, ideální je celozrnný, obsahuje vlákninu.
Ingredience:
Krůtí maso, množství určete dle porcí
Kukuřice mražená, nebo v konzervě
Paprika červená
Může být i jiná zelenina, např. cuketa
1 cibule
3 stroužky česneku
Bulgur
Ghí – přepuštěné máslo
Koření: na drůbeží maso, sůl, pepř, chilli
Bylinky: čerstvá bazalka, pažitka na ozdobu
Postup:
Na ghí orestujeme cibuli a jeden stroužek česneku pokrájené na malé kousky. Přidáme krůtí na nudličky a okořeníme. Do pánve přidáme zeleninu nakrájenou na kousky a společně restujeme dokud není zelenina měkká. Ke konci propasírujeme zbylé 2 stroužky česneku. Jako přílohu podáváme vařený bulgur. Pokrm dozdobíme pažitkou.
Dobrou chuť 🙂