Celozrnná špaldová bábovka

Celozrnná špaldová bábovka je vděčná svačinka nebo snídaně. Můžeme podávat s  bílým bio jogurtem nebo tvarohem abychom snížili glykemický index. Ve větší nádobě smícháme: 2 hrnky špaldové celozrnné mouky 3/4 hrnku kokosového nebo třtinového nerafinovaného cukru 1,5 hrnku rostlinného mléka, já dávám kokosové od Alpro-DM (někdy nahradím 0,5 hrnku vody a kelímek smetany :-)) 3… Continue reading Celozrnná špaldová bábovka

Bezlepkové-pohankovo-citronové muffiny

Lepek bychom měli v naší stravě omezovat, maximálně 2 porce denně. Bezlepkové muffiny jsou vhodné ke snídani nebo svačině. Ingredience na 10 porcí: 250 g hladké bezlepkové-pohankové mouky 100 g třtinového cukru 1 vanilkový cukr 2 vejce 50 ml řepkového oleje+50 ml vody 300 g bílého bio jogurtu kůra z 1 citronu 5 lžic citronové… Continue reading Bezlepkové-pohankovo-citronové muffiny