Snadno proveditelný domácí test pomocí suché kapky krve.
Měří množství 11 mastných kyselin v krvi.
Poskytuje údaje o rovnováze omega-6:3.
☝️Mít optimální poměr omega 3 a 6 je ZÁKLAD pro naše zdraví☝️
Omega-3 mastné kyseliny se nacházejí především v:
•rybách
•korýších, např. krevety
•řasách
•mandlích
•vlašských oř.
•vejcích (pouze vejce od slepic z volného výběhu)
•chia, konopných a lněných semínkách
•rostlinných olejích (lněný, arašídový a řepkový olej)
Omega- 6:
•různé oleje (slunečnicový, palmový, sójový, kokosový)
•pochutiny, jako brambůrky a sladkosti,
•vejce a maso kupované v supermarketech (z chovů v klecích a uvnitř budov)
•mléčné výrobky
⚠Problém není v omega 6, ty naše tělo také potřebuje, ale jejich množství. ⚠
☝️Dlouhodobý nadbytek omega-6 může mít za následek ☝️:
✅ špatnou propustnost a vstřebatelnost hormonů a živin,
✅ nedostatečnou látkovou výměnu na buněčné úrovni,
✅ zhoršený proces přirozené detoxikace organismu,
✅ vznik prozánětlivého prostředí v buňkách,
✅ potíže při soustředění a učení a zhoršenou paměť,
✅ častější výkyvy nálad.
Omega-6 mají PROzánětlivé účinky a omega-3 působí PROTIizánětlivě. Strava s převládajícím příjmem omega-6 a nízkým obsahem omega-3 záněty zvyšuje.
Naopak jídelníček založený na vyváženém příjmu omega-3 a omega-6 kyselin zánětlivost snižuje.
Takže pokud nezařazuješ potraviny s vysokým obsahem Omega 3 pravidelně do svého jídelníčku, ve tvém těle vzniká zánětlivé prostředí.
Bohužel naše populace trpí přebytkem omega 6 (nevyváženým poměrem omega 3 a 6), ale dobrou zprávou je, že můžeme Omega 3 suplementovat (dodat tělu jako doplněk stravy).
Pokud chceš znát svůj aktuální poměr omega 3 a 6 ve tvém těle, nebo hledáš vhodné doplňky stravy v TOP kvalitě, neváhej mne kontaktovat.