Lepek bychom měli v naší stravě omezovat, maximálně 2 porce denně.
Bezlepkové muffiny jsou vhodné ke snídani nebo svačině.
Ingredience na 10 porcí:
250 g hladké bezlepkové-pohankové mouky
100 g třtinového cukru
1 vanilkový cukr
2 vejce
50 ml řepkového oleje+50 ml vody
300 g bílého bio jogurtu
kůra z 1 citronu
5 lžic citronové šťávy-já nedávám
1/2 kypřícího bezlepkového prášku
10 ks menších kostiček vysokoprocentní čokolády
Postup:
Do mísy rozklepneme vejce, přidáme cukr, mouku, olej a citr. šťávu a promícháme. Nakonec do hmoty vmícháme jogurt a citr. kůru a promícháme. Měla by vzniknout hladká hmota. Tou plníme papírové košíčky. Do každého středu košíčku dáme kostičku čokolády. Pečeme ve středně vyhřáté troubě na 180 st. asi 30 min.
Inspirace: Jde to i bez pšenice (Petra Lamschová a Petr Havlíček) recept poupraven