Celozrnné těstoviny s cuketovou omáčkou

Suroviny na 2-3 porce:

2 menší bio cukety

Cca ½ kelímku smetany 10% tuku

Česnek

Cibule

Himalájská sůl

Pepř

Olej

Strouhaný sýr

Těstoviny

Restované krůtí maso

Postup:

Na oleji, cibulce a česneku orestuji cuketu i se slupkou, nakrájenou na malé kousky. Když je cuketa měkká, celý obsah pánve rozmixuji a vrátím zpět na pánvičku. Přidám propasírované 2 stroužky česneku, nebo množství dle chuti, smetanu 10% tuku-já dávám bez laktózy, tolik, aby nebyla omáčka až příliš hustá, ale ani ne moc řídká. Dále ochutíme himalájskou solí a pepřem. Můžeme přidat orestované krůtí maso na nudličky.

Jako přílohu jsem zvolila bio špaldové celozrnné těstoviny.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *