Suroviny na 2-3 porce:
2 menší bio cukety
Cca ½ kelímku smetany 10% tuku
Česnek
Cibule
Himalájská sůl
Pepř
Olej
Strouhaný sýr
Těstoviny
Restované krůtí maso
Postup:
Na oleji, cibulce a česneku orestuji cuketu i se slupkou, nakrájenou na malé kousky. Když je cuketa měkká, celý obsah pánve rozmixuji a vrátím zpět na pánvičku. Přidám propasírované 2 stroužky česneku, nebo množství dle chuti, smetanu 10% tuku-já dávám bez laktózy, tolik, aby nebyla omáčka až příliš hustá, ale ani ne moc řídká. Dále ochutíme himalájskou solí a pepřem. Můžeme přidat orestované krůtí maso na nudličky.
Jako přílohu jsem zvolila bio špaldové celozrnné těstoviny.